Liikasten sukuseuran vuosikokous Jyvälässä 24.07.2004

Vuosikokous Jyväskylässä 24.07.2004

Liikasten sukuseuran vuosikokous pidettiin Jyväskylässä Hotelli Albassa Tuomiojärven rannalla. Kokouksen puheenjohtajana oli Harri Liikanen ja sihteerinä Matti Liikanen. Esillä oli myös sukuseuran tuotteita. Jyväskylän vuosikokoukseen osallistui runsaasti Liikasia kaikista sukuhaaroista.

Kangasniemen Liikasia:Kuvassa vasemmalta lukien, seisomassa Raimo L, Raimon takana?, Jukka L., Sirkka L., Matti L., Kirsti L:, Kirstin takana Kaija L., Kirsti L., Rauni Puttonen, Marjatta ja Heimo Häkkinen, Sirkka Liisa, Kari L ja Eija L. Kyykyssä Rauno ja Raija Pasanen, Saara Helenius ja Harri L. (L=Liikanen)

Anttolan Liikasia: Esko Liikanen sisarineen ja puolisoineen sekä Sirkka – Liisa Tupala. Vasemmalta Veikko ja Airi (o.s. Liikanen) Ovaska (Australia) , Himanen (Lappeenranta), Eskon tr, Esko ja Liisa Liikanen (Anttola) ja Sirkka-Liisa Tupala (Hämeenlinnan)

Korpilahden Liikasia Vasemmalla kaksi Korpilahden Liikasta: Kalevi ja Seija L. Oikealla on Heikki L. (s. Längelmäki – sukuhaara ?)

Liikasten sukuseuran kaksosia: Raija Heiskanen, Helena Allahwerdi, Heikki L., Reijo L. ja Pirkko L. Raija ja Reijo ovat Kuusamon Liikasia, Helena ja Pirkko Ristiinan Liikasia ja Heikki etsii vielä sukuhaaraansa.

Kuusamon Liikasia.Vasemmalta Reijo L., Impi Kultanen, Marja-Leena Lämsä, Jaakko L., Helvi Järvenpää, Toini L., Raija Heiskanen, Kati Lahti ja Pertti Lampela.

Vuoden 2004 Liikanen

Vuosikokouksessa valittiin erovuorossa olevat hallituksen jäsenet Esko ja Matti Liikanen uudelleen sukuseuran hallitukseen ja vuoden Liikanen julkistettiin : Liisa Liikanen, Anttolasta. Sukuseura toivottaa paljon onnea Vuoden 2004 Liikaselle.

Kuva: Vuoden 2004 Liikanen: Liisa Liikanen.

Liikasten sukuseura muistaa perinnehenkilöään vuonna 2004

Muistolaatta.Sukuseura oli tehnyt paljon töitä kuluneen vuoden aikana perinnehenkilönsä muistamiseksi. Kesällä paljastettiinkin muistolaatat perinnehenkilön Herman Liikasen syntymäkunnassa Ristiinassa 18.07.2004 Ristiinapäivänä , Kuhmalahden taidepappilassa 23.07.2004 ja Helsingissä elokuussa 2004 Herman Liikasen työnantajan Suomen Hypoteekkiyhdistyksen tiloissa. Kuvanveistäjä Tauno Ruuska oli tehnyt Herman Liikasesta näköisreliefin.

Kuvat: Pentti Liikanen (Järvenpää)

Ylärivin kuvat: Sukuseuran esimies Harri Liikanen avaa Herman Liikasen muistolaatan paljastustilaisuuden. Kuhmalahden taidepappilassa 23.7.2004. Sukuseuran tiedottaja Pirkko Liikanen onnittelee kuvanveistä Tauno Ruuskaa.

Keskimmäisessä kuvarivissä on muistotilaisuuteen osallistunutta yleisöä.

Alimmassa kuvarivissä Helena Allahwerdin valmistamaa lounasta tarjoillaan ja tilaisuuden jälkeen pitopalvelu tarjosi osanottajille kahvit.

Kuhmalahden tilaisuuteen oli ilmoittautunut runsaasti Ristiinan Liikasia.

Postimerkki. Postimerkkimessuilla 2000 sai oman kuvan postimerkkiin ensi kertaa Suomessa. Nyt voi jokainen teettää merkkejä omista kuvistaan.

Sukuseuran perinnehenkilö Herman Liikanen sai myös oman postimerkkinsä sarjassa ”oma elämä-oma postimerkki” 23.07.2004. Pirkko Liikanen on suunnitellut ja toteuttanut Herman Liikasen postimerkin kuvan. Kuvan taustalla on Kuhmalahden pappila. Herman Liikasen kasvot on kuvannut kiertävä valokuvaaja Charles Riis (1837-1915). Charles Riisillä oli valokuvaamo 1871-1878 Kluuvikadulla, Helsingissää, myöhemmin samassa paikassa nimellä Charles Riis & Co:o 1882-1887. Charles Riis palasi Tanskaan 1890-luvulla, syntymäkaupunkiinsa Kööpenhaminaan, jossa kuoli 1915.

Herman Liikanen. Liikastensukuseura ry:n perinnehenkilö. CD-tiedosto.

Sukuseuran perinnehenkilöä koskevat tiedot on koottu cd:lle. Tämä cd sisältää seuraavat artikkelit ja koosteet.

Herman Liikasen sukutausta: Suomen ja Liikasten sukujen historiaa 1600 – 2000; Ristiinan Liikasten esi-isät; Herman Liikasen isän Otto Vilhelm Liikasen lapsuuden perhe

Herman Liikasen elämä: Pekka Saarenmaa 2004.Lyhyt elämäkerta; Näytelmä Herman Liikasesta kirj. Sylvi Hyyryläinen ja Katri Pulkkinen, Ristiina 1995; Herman Liikasen hautajaiset 1926 Helsingissä (Uusi Suomi)

Herman Liikasta muistetaan: Helena Allahwerdi 1995. Vapaustaistelija Herman Liikasen jalanjäljissä. Liikasten sukuseuran tapaaminen 21.7.1995 Ristiinassa. (http://www.liikastensukuseura.fi/juuret.htm); Liikasten sukuseura muistaa vainajiaan, 15-vuotisjuhlakokous 2000 Helsingissä (http://www.liikastensukuseura.fi/kokous.htm); Salme Strandman kertoo Ristiinan Liikasista 13.12.2002 (http://www.liikastensukuseura.fi/salme.htm); Muistolaattojen paljastus Ristiinassa, Kuhmalahden taidepappilassa ja Hypoteekkiyhdistyksen hallituksen ”Herman-huoneessa Helsingissä”

Muuta tietoa: Ristiinan Liikasten sukutaulut – taulu numero: 58 (7. sukupolvi kantaisästä Antti Liikasesta 1600 lähtien); Lähteitä Artikkeleiden, asiakirjojen, teosten kertomaa Herman Liikasesta