Liikasten sukuseura ry:n vuosikokous 18.05.2003

Liikasten sukuseura piti vyosikokouksensa Tampereella 18.05.03. Liikasia oli kokouksessa läsnä useista eri sukuhaaroista.

Kangasniemen Liikasia kuvassa vasemmalla: Rauha Liikanen, Sinikka Puurula, Liisa Laiho, Markku ja Eija Liikanen; kuvassa oikealla: Sirkka Liisa Kuusisto, Kirsti Liikanen, Raimo Kuusisto ja Raimo Liikanen. Kuva oikealla: Rauha Liikanen, Sinikka Puurula, Liisa Laiho, Markku ja Eija Liikanen

Mikkelin Liikasia Anttolasta ja Juvalta: Esko Liikanen,

Eila Raami ja Sirkka Tupala

Ristiinan Liikasia Pekka Saarenmaa ja Pirkko Liikanen

Kuusamon Liikasten sukuhaarasta Toini ja Jaakko Liikanen, tietokoneen takana Kauko Liikanen keskellä sekä sukuseuran esimies Harri Liikanen (keskellä istumassa) ja edessä oikealla sukuseuran sihteeri Matti Liikanen. Harri ja Matti edustavat Kangasniemen Liikasten sukuhaaraa.

Vuosikokoukseen osallistui 18 sukuseuran jäsentä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Pekka Saarenmaa ja sihteerinä Matti Liikanen. Erovuorossa olevien Harri Liikasen ja Reijo Liikasen tilalle valittiin hallituksen jäseniksi uudelleen Harri Liikanen ja uudeksi jäseneksi Kuusamon Liikasten sukuhaarasta Jaakko Liikanen.

Vuoden Liikaseksi valittiin Raimo Liikanen Kangasniemen sukuhaarasta.

Harri Liikanen ja Sirkka-Liisa Kuusisto ojensivat vuoden 2003 Liikaselle kunniakirjan ja kukkia.

Kokouksen jälkeen 12 Liikasten sukuseuran jäsentä vieraili Kuhmalahden (taide)pappilassa. Pappilan päärakennus on vuodelta 1891. Tässä rakennuksessa, nykyisessä Teemu Luodon työhuoneessa Ristiinan Liikasista vapaustaistelija Herman Liikanen kuoli vuonna 1926. Hän oli lähes kaksi vuotta pappilassa halvaantuneena ennen kuolemaansa. Pappilan isäntänä oli silloin kirkkoherra Knut Saarenmaa, jonka koulutusta papiksi tuki tämä samainen Herman-eno.

Kuhmalahden taidepappila 18.5.2003

Sukuseuran jäseniä pappilan edessä

Taidepappila on ollut jo kolmisenkymmentä vuotta keramiikko Teemu Luodon ateljeekoti. Taidepappila on avoinna kesäisin klo 12-18, muulloin ympäri vuoden sopimuksen mukaan. Teemu Luoden tilateoksista voi löytää jälkiä entisistä asukkaista.

Eräs tilateos on "kappeli", taidepappilan hiljentymishuone, jossa on mahdollista suorittaa myös kirkollisia toimituksia.

Taitelija Teemu Luoto esitteli innostuneesti taidepappillan historiaa ja nykypäivän toimintaa. Kesäisin taidepappilassa voi tutustua päärakennuksen ja pihapuiston tilateoksiin, vanhoihin rakennuksiin ja pihalla asuviin eläimiin. Teemu Luodon työhuoneessakin oli tällä kertaa eläimiä: sokea kani ja kaksi lintua.

Taidepappilassa järjestetään taidekursseja ja elämysmatkailua ryhmien toiveiden mukaan. Taidepappilan yö päättää kesänäyttelykauden elokuun lopussa

Liikasten sukuseura ry kiittää sekä kokouksen puheenjohtajaa Pekka Saarenmaata että keramiikko Teemu Luotoa antoisasta vierailusta Kuhmalahden taidepappilassa.

Vierailun päätteeksi kunnioitettiin Ristiinan Liikasten esi-isiä Kuhmalahden vanhalla hautausmaalla. Kuvassa ovat Pekka Saarenmaa ja Pirkko Liikanen kirkkoherra Knut Saarenmaan, hänen vaimonsa ja kahden lapsensa haudalla.

Paluu sukuseuran pääsivulle

Päivitetty 22.5.03 pl