VUOSIKOKOUSASIOITA

Kuvassa Raimo Kuusisto, Kirsti Liikanen, Harri Liikanen ja Sirkka-Liisa Kuusisto sukukokousristeilyllä Saimaalla monien muiden kanssa

VUOSITAPAAMINEN LAPPEENRANNASSA

Vuonna 2002 piti meillä olla "oikeat" sukupäivät, mutta tällä kertaa ne jäivät haaveeksi ehdotettujen järjestäjien nostaessa kädet pystyyn. Yllättävässä tilanteessa hallitus päätti, että sukupäivät korvataan sukukokouksella, johon hankitaan oheisohjelmaa ja niin tehtiin.

Sukuseuran sääntömääräinen sukukokous pidettiin Lappeenrannassa 29.6.2002 todella kauniin sään vallitessa. Kokoustilana oli Scandic Hotelli Patria lähellä satamaa ja se osoittautui tähän tarkoitukseen varsin oivalliseksi. Aloitimme lounasruokailulla klo 12. Varsinainen kokous pidettiin kiirehtimättä kulinaaristen nautintojen jälkeen. Paikalle oli saapunut noin 40 osanottajaa edustaen lähes kaikkia tunnettuja sukuhaaroja.

Kokouksen aluksi suoritettiin esittelykierros eli jokainen sai lyhyesti esitellä itsensä, jotta oppisimme paremmin tuntemaan toisiamme. Sen jälkeen vietettiin perinteinen hiljainen hetki edellisen vuoden aikana kuolleiden muiston kunnioittamiseksi. Sitten sukuseuran esimies Harri Liikanen avasi kokouksen, jonka puheenjohtajaksi valittiin Pekka Liikanen ja sihteeriksi Matti Liikanen, joten kokous oli veljesten käsissä. Kokous käsitteli asiat kutsun mukaisesti ja ajoittain keskustelu oli vilkasta. Hallituksen esitykset hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitukseen tuli yksi muutos, kun Helena Allahwerdin tilalle valittiin hänen kaksoissisar professori Pirkko Liikanen Espoosta. Tunnemme Pirkon entuudestaan kotisivujemme aktiivisena toimittajana ja ylläpitäjänä. Uusina myyntituotteina esiteltiin nahkaesineitä: erilaisia rahakukkaroita ja avainkotelo. Näistä löydät lisätietoa kotisivuilta.

Kokouksen jännitysnumerona oli kohta 11. "Julkistetaan Vuoden Liikanen". Tänä vuonna tämän kunnianimen sai lasinpuhaltaja Jaakko Liikanen Riihimäeltä. Hän edustaa Kuusamon Liikasia ja koska hänestä on kirjoitettu Liikaslinkissä n:o 2/2000, tässä riittäkööt kunniakirjaan tekstattu teksti "Tunnustuksena maineikkaalle lasinpuhaltajataiturille ja kiitoksena monivuotisesta työmme tukemisesta.!" Lisäksi on syytä muistuttaa, että Riihimäellä kannattaa käydä JL- Lasi Oy:ssä tekemässä edullisia hankintoja. Jos päässä on oma idea lasiesineestä, Jaakko voinee sen sinulle toteuttaa.

Kun kokous oli ohi, alkoi "hulina". Seurusteltiin, tutustuttiin myyntituotteisiin ja suoritettiin niiden hankintoja, joilla samalla tuettiin omaa toimintaamme. Kun tilanne rauhoittui, hallitus piti järjestäytymiskokouksensa. Hallituksen sisäinen työnjako säilyi ennallaan entisten osalta. Tyhjäksi jääneen tiedottajan tuolin peri Pirkko Liikanen.

Illan lähestyessä siirryttiin laivarantaan, josta alkoi saaristoristeily Saimaalla klo 18. Pääsimme, kuten eräät muutkin yhdistykset, Suomi-Australia yhdistyksen mukaan, sillä Camilla- laiva oli liian suuri yhdelle yhdistykselle ja varsinkin meille. Aika sujui rattoisasti seurustelun, ruokailun, baaritarjoilun, arpajaisten ja musiikin kuuntelun merkeissä. Saatiinpa tutustua aitoihin australialaisiin puhallinsoittimiinkin, jotka törisivät harvinaisen mielenkiintoisesti. Arpaonni oli meillä harvinaisen hyvä, sillä lähes jokainen Liikanen voitti jotain, joku sai bumeranginkin. Retkestä ja olosta Lappeenrannassa jäi hyvä muisto, joten Lappeenrantaan on mukava palata taas joskus. Se olisikin jo kolmas kerta sukuseuran historiassa.

KARHUJA NÄHTY

Olemme tarkistaneet jäsenmaksutilanteen ja todenneet, että kaikki eivät ole vielä maksaneet tämän vuoden jäsenmaksuaan. Ehkä se lappu on jossakin kätkössä. Oheisena lähetämme uuden maksulomakkeen niille, joilta tämä jäsenen tärkein velvollisuus on kirjanpitomme mukaan vielä täyttämättä. Jos maksu on nyt suoritettu, asia on kunnossa ja lomakkeen voi hävittää, mutta jos maksua ei vielä ole hoidettu, pyydämme sen maksamaan marraskuun aikana. Jos maksat ainaisjäsenmaksun (10x12 euroa), sinun ei tarvitse enää koskaan huolehtia jäsenmaksusta.

TAMPEREELLE, NÄÄS!

Ensi vuonna 2003 pidämme vuosikokouksen Tampereella. Tällä kertaa kokoonnumme jo keväällä, kun osa jäsenistä on sitä kovasti vaatinut. Hallitus valitsi ajankohdaksi sunnuntain 18.5.2003. Kelloajan ja paikan ilmoitamme kokouskutsussa, joka lähtee seuraavan Liikaslinkin mukaan kevättalvella 2003. Varatkaapa aika jo allakasta!!! Tampereella voi ostaa torilta mustaa makkaraa ja syödä sitä puolukoiden ja kylmän maidon kera. Nam!

Liikaslinkki 2/2002 - etusivulle

Paluu seuran pääsivulle