TAHNOJA

Lahnatahna (Sirkka-Liisa Kuusisto)

savustettu lahna; maustamaton tuorejuusto; sitruunapippuria; tilliä; persiljaa

Ainekset sekoitetaan keskenään tahnaksi. Sopivaa uuniperunan täytteeksi tai tuoreen leivän kanssa syötäväksi.

Vihreä currytahna

10 pientä thaichiliä tai 4 isompaa ; chiliä (esim. serrano tai jalopeno); 2-3 sitruunanruohon vartta; 1 nippu ruohosipulia; 2 rkl valkosipulimurskaa; 1 rkl raastettua inkivääriä tai galanganjuurta; 1 rkl raastettua sitruunan- tai limenkuorte; 2 rkl jauhettua korianteria; 1 rkl jauhettua kuminaa; dl tuoretta korianteria; ripaus mustapippuria; 1 tl suolaa;

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää tahnaan n. dl öljyä säilyvyyden takia. Voit säilöä sitä jääkaapissa muutamia viikkoja. Käytä vihannescurreihin ja keittoihin.( Tuija Ruuska, kasviskarnevaalit 1998, 16)

Punainen currytahna

20 kuivattua chiliä; 1 dl pilkottua ruoho- tai kevätsipulia; 2 rkl valkosipulimurskaa; 1 rkl raastettua inkiväärimurskaa; 1 rkl kokonaisia korianterin siemeniä 1 tl raasettua limen kuorta; 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä 2-3 sitruunanruohon vartta; 1 tl maustepippuria 1/4 dl - dl öljyä2 rkl tuoretta korianteria

Ota chilista kanta pois ja ravista kuivia siemeniä ulos sen verran kun suosiolla saat. Liota chilejä lämpimässä vedessä n. 20 min. Paahda kuminan- ja korianterinsiemeniä pannulla muutamia minuuteja ja murskaa ne huhmaressa tai kahvimyllyssä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita purkkiin. Lopuksi voit lisätä tahnaan n- dl öljyä säilyvyyden takia.( Tuija Ruuska, Kasviskarnevaalit 1998)

Paluu Liikasten herkkujen etusivulle

Paluu seuran pääsivulle