SIENIÄ

Tuliset herkkusieninuudelit

150 g riisinuudeleita, n. 3-4 rkl öljyä, 3 valkosipulinkynttä, pala purjoa, 1-2 tl punaista currytahnaa, 200 g herkkusieniä, 1 rkl sokeria tai omenamehutiivistettä, kesäkurpitsa

Laita nuudeleita hetki vedessä ja valuta neste pois. Paista pannulla tai wokissa valkosipulia, purjoa ja punaista currytahnaa. Lisää hetken päästä pilkotut herkkusienet ja kesäkurpitsa. Pyöräytä hetki. Lisää nuudelit ja makeutus. Hauduta noin 5 min. Jos haluat nuudeleista pehmeämmän makuisia lisää 1-2 dl kookosmaitoa ja herkuttele. (Tuija Ruuska, Kasviskarnevaalit 1998, 53)

Sieni-kesäkurpitsakeitto

200 g kuivattuja tai tuoreita tatteja tai muita sieniä, 1 keskikokoinen kesäkurpitsa,1 rkl öljyä, 1 sipuli, 2 rkl riisijauhoa, kasvisliemikuutio, 1 tlk kookosmaitoa, suolaa, valkopippuria, ruohosipulia, kirveliä.

Pilko sipuli ja kulota öljyssä. Lisää sienet ja pieneksi pilkottu kesäkurpitsa. Lisää ja kypsennä sieniä ja kesäkurpitsaa. Lisää kiehuva vesi ja kasviskuutio. Anna kiehahtaa hetken. Lisää riisijauho. Anna kiehua pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja lopuksi suola, valkopippuri, ruohosipuli ja kirveli makusi mukaan.

Sienisalaatti 1-2-3 (Anne Ekroos 2017)

 

1 dl silputtua sipulia

2 dl kermavaahtoa

3 dl silputtua kangassientä tai sekasientä

 

Suppilovahverohyytelö (Anne Ekroos 2017)

 

1 ½ litraa suppiloita (tai kantarelleja)

2 dl vettä

1 dl etikkaa

1 dl viinietikkaa

½ tl suolaa

½ kg sokeria tai hyytelösokeria

1 kpl kanelitanko

10 kpl neilikoita

rosépippureita

 

Yhdistä liemi, suppilot ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min., niin että seos kiehahtaa. Tämän jälkeen jäähdytä ja annostele purkkeihin. Laita rosépippurit sienten päälle ennen korkin sulkemista. Tarjoile liharuokien kanssa.

 

Parempien herrojen suppilovahverokeitto (Anne Ekroos 2017)

 

1 ½ - 2 litraa vettä

2 lihaliemikuutiota

2 pkt koskenlaskijajuustoa

suppilovahveroita (haihduta neste ensin pannulla)

suuruste        1 dl vettä

                      2 rkl vehnäjauhoja

                      mustapippuria

                      suolaa maun mukaan

 

Kiehauta vesi, lisää lihaliemikuutiot. Pilko juusto ja sulata nesteeseen. Lisää pannulta kuivatut suppilot, pilko vähän. Tee suuruste ja lisää keittoon. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia, että sienet ovat kypsiä. Maista ja mykisty.

 

Riistapiirakka (Anne Ekroos 2017)

 

1 pkt valmistaikinaa

sipulia

savuporotuorejuusto

suppiloita tai kanttarelleja

1 muna

mustapippuria, suolaa

 

Tuoreista sienistä poista neste käyttämällä niitä ensin pannulla. Kuivattuja sieniä pitää liottaa ensin 5-10 min. Lisää tuorejuusto, silputtu sipuli, kananmuna ja mausteet. Laita sose kaulitulle tikinalle ja paista taikinan ohjeen mukaan.

Paluu Liikasten herkkujen etusivulle

Paluu seuran pääsivulle

Päivitetty 8.8.2017