SIENIÄ

Tuliset herkkusieninuudelit

150 gr riisinuudeleita n. 3-4 rkl öljyä 3 valkosipulinkynttä pala purjoa; 1-2 tl punaista currytahnaa; 200 gr herkkusieniä; 1 rkl sokeria tai omanamehutiivistettä kesäkurpitsa

Laita nuudeleita hetki vedessä ja valuta neste pois. Paista pannulla tai wokissa valkosipulia, purjoa ja punaista currytahnaa. Lisää hetken päästä pilkotut herkkusienet ja kesäkurpitsa. Pyöräytä hetki. Lisää nuudelit ja makeutus. Hauduta noin 5 min. Jos haluat nuudeleista pehmeämmän makuisia lisää 1-2 dl kookosmaitoa ja herkuttele. ( Tuija Ruuska, Kasviskarnevaalit 1998, 53)

Sieni-kesäkurpitsakeitto

200 g. kuivattuja tai tuoreita tatteja tai muita sieniä; 1 keskikokoinen kesäkurpitsa; 1 rkl öljyä; 1 sipuli; 2 rkl riisjauhoa; kasvisliemikuutio; 1 tlk kookosmaitoa; suolaa, valkopippuria, ruohosipulia, kirveliä

Pilko sipuli ja kulota öljyssä . Lisää sienet ja pieneksi pilkottu kesökurpitsa. Lisää ja kypsennä sieniä ja kesäkurpitsaa. Lisää kiehuva vesi ja kasviskuutio. Anna kiehahtaa hetken. Lisää riisijauho. Anna kiehua pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja lopuksi suola, valkopippuri, ruohosipuli ja kirveli makusi mukaan.

Paluu Liikasten herkkujen etusivulle

Paluu seuran pääsivulle