Säilöntäohjeita

Kesäkurpitsaa voidaan pakastaa ryöpättynä viipaleina, kuutioina tai soseutettuna.

Pakestettu kasvihöyste

1 kg tomaatteja; 1 kg paprikaa (tai porkkanaa, mustajuurta); 500 g sipulia; 1 kg kesäkurpitsaa; 2-5 valkosipulinkynttä; basilikaa; rakuunaa; timjamia; meiramia; öljyä

Seos kypsennetään lähes kypsäksi, jäähdytetään ja pakastetaan.

Kesäkurpitsaa kurkkusäilötteen avulla

Säilö kesäkurpitsaa kurkkusäilötteessä. Jos liemi tuntuu liian etikkaiselta, sitä laimennetaan keitetyllä miedolla suolavedellä. Lisämausteeksi valkosipulia, sipulia, lehtiselelrinvartta yms.

Paluu Liikasten herkkujen etusivulle

Paluu seuran pääsivulle