Kastikkeita

Kesäkurpitsakastike

Kesäkurpitsapaloja pyöritellään currylla maustetuissa jauhoissa ja paistetaan öljyssä. Joukkoon lisätään pari kuutioitua omenaa, kermamaitoa liemeksi ja persiljaa tai krassia mausteeksi.

Kesäkurpitsaa viinietikassa

3 kuppia kesäkurpitsa viipaleita, kuppia viinietikkaa, 3 rkl sitruunanmehua, 2 rkl sinappia, 2 valkosipulinkynttä, 1 rkl tilliä, 1 kuppi oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Viipaloi kesäkurpitsa, Kaada viipaleiden pääälle 3 kuppia kiehuvaa vettä ja anna seistä n. 5 min. Kuivaa viipaleet. Valmista viinietikkakastike: viinietikkaa, sitruunan mehua, sinappia, hiennonettua valkosipulia, tilliä, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Kaada kastike vihannesten päälle ja pane yön yli jääkaappiin. Vaihtoehtoinen täyte: sieniä, mustia oliiveja, vihreitä sipuleita. Kastiketta voi hyödyntää myös brokolin/kukkakaaliin.

Paluu Liikasten herkkujen etusivulle

Paluu seuran pääsivulle