HYYTELÖITÄ

Kesäkurpitsa-punaherukkahyytelö

1,4 kg kesäkurpitsaa (kuutioituna, raastettuna, soseutettuna); 0,6 kg punaherukkaa; 1-2 dl vettä: 1 kg hillosokeria

Keitä ja soseuta kesäkurpitsa ja punaherukka - lisää vähitellen seokseen hillosokeri - keitä n. 15-20 min. Kaada mataliin astioihin. Syö sellaisenaan paahdetun leivän kanssa. Sopii myös kakun täytteeksi.

Kirsikkakiisseli (Jaalan/Orimattilan Anna-Liisa Liikasen mukaan)

Kiehuvaan veteen lisätään kirsikoita ja sokeria. Liemi suurustetaan perunajauholla. Tarjotaan kermamaidon kanssa.

Kesäkurpitsa-sitruunamarmeladi

1 kg kesäkurpitsaa; 3 sitruuna; dl vettä; 500 g hillosokeria

Soseutta keitetyt kesäkurpitsat, lisää kuumaan seokseen vähitellen puristettu sitruunan mehu ja hillosokeri. Keitä seosta 15-20 min välillä sekoittaen. Kuivaa ja raasta sitruunan kuori - ja lisää se loppuvaiheessa seokseen. Täytä seos mataliin astoitoihin.

Marmeladi

Kesäkurpitsa soveltuu erinomaisesti marmeladiksi omenan, pihlajanmarjojen, sitruunan, tuoreen inkiväärin ja ennen kaikkea karpalon kanssa. Katso ohje hillosokeripussin kyljestä.

Paluu Liikasten herkkujen etusivulle

Paluu seuran pääsivulle